woensdag 4 mei 2016

Intieme fitness 2

Intieme fitness 2: de oefeningen! Naar aanleiding van de blog 'Intieme fitness' (hier te lezen) heb ik toch nog wat vragen van praktische aard gekregen over het hoe en wat van de balletjes en de oefeningen.

Hoe was het ook alweer? De geisha balletjes (of Ben-wa balletjes of loveballs of kegelballetjes) kun je gebruiken om je bekkenbodemspieren te trainen. Deze spieren zijn actief tijdens je orgasme, maar helpen je ook je plas op te houden. Dus wil je geen Tena-lady worden kun je het beste je spieren goed trainen!De balletjes zelf zijn vaak hetzelfde: een of twee balletjes met een rond gewichtje erin wat beweegt om je te stimuleren je bekkenbodemspieren aan te spannen. Er zijn er ook met meerdere balletjes, van borosilicaat glas of van roestvrij staal. Ze zijn er in veel verschillende vormen, maten en materialen.
Misschien zelfs wel in zoveel varianten dat je niet goed weet welke voor jou geschikt zijn. Daarmee kan ik je misschien een beetje op weg helpen.

Het materiaal van je balletjes is belangrijk. Probeer weg te blijven van balletjes die gemaakt zijn van plastic en let ook goed op dat het touwtje niet van nylon is. Deze balletjes zijn goedkoop, maar niet goed voor je gezondheid en bijna onmogelijk hygiƫnisch te houden. Probeer altijd te gaan voor balletjes van 100% medisch siliconen; dit materiaal is hypo-allergeen, makkelijk schoon te houden en zeer flexibel.
Ben je al wat gevorderd in het trainen van je bekkenbodemspieren, dan kun je een paar losse balletjes van glas of RVS overwegen. Deze zijn vaak klein en zwaar, waardoor je heel hard moet kunnen knijpen met je spieren om ze binnen te houden!

   

Veel vrouwen miskijken zich op de vorm en de maat van de balletjes. Velen denken al snel 'oh nee, dat is veel te groot voor mij!'. Nee hoor, je vent of vibrator past er ook in, die balletjes ook!
De balletjes voor beginners zijn vaak wat breder, zodat het wat makkelijker is om ze goed in te houden. Je rekt echt je vaginale holte niet uit omdat het balletje wat breder is, je maakt je vagina juist strakker doordat je traint!

Ideaal zijn natuurlijk de trainingssets, zodat je steeds kunt aanpassen naar jouw specifieke behoeftes. Deze heb je met balletjes die je kunt wisselen, maar hou er rekening mee dat je ze dan ook goed schoonmaakt na gebruik. Makkelijker zijn de sets met twee of drie verschillende balletjes, zoals Je Joue Ami. Dat is de Rolls Royce onder de trainingssets: drie verschillende siliconen balletjes met een steeds zwaarder gewichtje in een luxe opbergdoosje. What a girl wants, what a girl needs!Je kunt de balletjes gewoon indoen en een kwartiertje dragen tijdens je dagelijkse bezigheden, maar je kunt ze ook gebruiken als 'haltertjes' bij jouw eigen trainingsroutine. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld als volgt:

- Voor beginners: ga relaxed op je bedje liggen en breng de balletjes in. Knijp 5 seconden om je balletjes heen en rust weer 5 seconden. Herhaal dit 10 keer, neem een minuutje pauze en herhaal weer een setje van 10. Als je nog puf hebt kun je na een pauze van 2 minuten nog een setje van 10 doen.
- Voor gevorderden: ga op de rand van je bed of stoel zitten en breng de balletjes in. Knijp je bekkenbodemspieren samen en trek 5 seconden zachtjes aan het touwtje van je balletjes en probeer ze tegen te houden met je spieren. Even 5 seconden rust en zo 10 keer opnieuw. Een minuutje rust en weer 10 keer proberen de balletjes tegen te houden voor 5 seconden. Na een pauze van 2 minuten de laatste set van 10 keer herhalen.

Ben je een ware powervrouw en is dit nog niet genoeg voor je? Doe dan drie sets van 15 keer!

Aan de slag dames! Kom je balletjes vandaag nog halen bij de winkels van erols.nl!

-xxx-

Lily

Geen opmerkingen:

Een reactie posten