donderdag 19 mei 2016

Erectie - lukt het?

Deze blogpost is wederom van onze online seksuoloog. Loop je met problemen en wil je snel en makkelijk professionele hulp? Neem dan zeker contact op met de online seksuoloog!

Erectieproblemen zijn voor veel mensen een enorm taboe. We zwijgen collectief en doen net alsof het probleem niet bestaat of maar bij bepaalde mannen voorkomt. Want een gezonde man overkomt zoiets toch niet?

Fout! Erectieproblemen komen veel voor. Het is heel normaal dat een man soms zijn erectie verliest tijdens het seksuele spel of niet voldoende opgewonden geraakt om een erectie te krijgen. Een belangrijke vraag hierbij is hoe vaak het voorkomt en in hoeverre het belemmerend werkt voor je seksleven (al dan niet binnen een relatie). Hoe gaan jij en je partner ermee om als het even niet lukt?

Voorbeeld: Henk is 45 jaar, 10 jaar getrouwd. Hij heeft ongeveer 1 keer per week seks met zijn vrouw. Eens in de twee maanden lukt het niet helemaal. Dan beginnen ze aan hun liefdesspel, maar houdt Henk zijn erectie maar een paar minuten vol. Henk vindt dit heel vervelend, vooral omdat hij denkt dat zijn vrouw hem nu vindt falen. Zijn vrouw heeft er wel begrip hiervoor (hij zal wel wat moe zijn, of zijn gedachten zijn nog op zijn werk). Omdat ze zelf wel opgewonden is op dat moment, stelt Henk voor over te gaan tot een alternatieve manier om zijn vrouw te bevredigen. Zijn vrouw vindt dit een prima oplossing.

In de situatie van Henk gaan beide partners goed om met de situatie. Henk heeft oog voor de opwinding van zijn vrouw en zorgt dat zij niet tekort komt. Zijn vrouw heeft begrip voor hem en ervaart de situatie niet als belemmerend voor hun liefdesspel. In wezen lijkt hier dus helemaal geen probleem te zijn.

Volgend voorbeeld: Jan is 35 en heeft wisselende contacten. Sinds een paar maanden laat zijn erectie het vaak afweten. Hij voelt zich wel opgewonden maar krijgt vaak geen erectie. Jan vindt dit heel vreemd. Vooral als hij een nieuwe sekspartner voor het eerst treft schaamt hij zich erg als zijn erectie niet komt. Tot een paar maanden geleden had hij hier bijna nooit last van. Ook ’s morgens heeft hij vaak geen goede ochtenderectie. Jan maakt zich zorgen; wat is er aan de hand? Bovendien begint de situatie zijn seksleven ernstig te belemmeren omdat hij niet meer durft af te spreken met vrouwen.

Voor Jan is zijn erectieprobleem een ramp. Hij heeft geen vaste partner, waardoor hij meestal niet echt op begrip kan rekenen. Bovendien belemmert zijn erectieprobleem het seksuele functioneren behoorlijk. Het feit dat Jan ook regelmatig geen ochtenderectie heeft is zorgwekkend. Afwezigheid van een ochtenderectie duidt vaak (doch niet altijd) op lichamelijke problematiek. In deze situatie is lichamelijk onderzoek door een arts aanbevolen.

Uit de voorbeelden blijkt dat de gradatie van erectieproblemen behoorlijk uiteen kan lopen. Ook de manier van omgaan met het niet krijgen of verliezen van erectie is zeer wisselend. Algemeen kan gesteld worden dat als u en uw partner geen hinder ondervinden van erectieverlies en als het maar af en toe voorkomt, er meestal geen reden tot zorgen is.  Als het echter vaak gebeurt en u ook vaak geen ochtenderectie heeft, dan is het aanbevolen een bezoekje aan een arts te plannen. Is er lichamelijk niets aan de hand dan kunt u op zoek gaan naar een oplossing, bijvoorbeeld onder begeleiding van een seksuoloog. Passende oplossingen bestaan!

Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts of met een seksuoloog. Blijf niet lopen met uw zorgen. Zorgen en frustraties maken het verergeren de problemen en dat is nergens voor nodig. Wat wel nodig is? Een bevredigend seksleven J.


De online seksuoloog – www.onlineseksuoloog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten