zondag 29 maart 2015

Intieme fitness

Het is weer tijd voor een blog van Lily! Deze keer is de blog eigenlijk vooral voor dames, de volgende keer richten we onze aandacht op de heren...

Dames, ik wil jullie graag eens even iets vragen. Hoe vaak doen jullie nu echt jullie Kegel-oefeningen? Elke dag? Elke week? Of weet je eigenlijk niet goed wat het is?

Kegel-oefeningen zijn de oefeningen die je moet doen om je bekkenbodemspieren in goede conditie te houden. Dit zijn de spieren die je helpen je plas op te houden als je niest of hoest, maar ook de spieren die je samentrekt als je een orgasme hebt. Hoe sterker die spieren, hoe beter je je orgasme zult ervaren.

Heel veel factoren kunnen invloed hebben op het afnemen van de conditie van je bekkenbodemspieren: zwangerschap, operaties, overgewicht of gewoon ouder worden. Als je er op tijd bij bent kun je vaak nog je spieren trainen om ze weer op volle kracht te krijgen. Laat je ze echt versloffen, kun je incontinent worden en kan alleen een operatie nog helpen, dus het is zeker de moeite waard om ze goed te trainen!

Maar hoe train je ze nu echt goed? Eerst is het zaak om de juiste spier te vinden. De spier die je moet trainen is de spier die je samentrekt om je plas te stoppen als je aan het plassen bent. (Doe je oefeningen niet tijdens het plassen, dat is niet goed voor je blaas!). Als je de juiste spier gevonden hebt, kun je deze goed samenknijpen en dat ook vasthouden voor een seconde of tien. Herhaal dit enkele keren en je bent je Kegel-oefeningen aan het doen! Doe deze oefeningen minstens een keer per dag en je houdt je spieren in topconditie.

Veel vrouwen vinden het echter moeilijk om te weten wanneer ze het nu eigenlijk goed doen. Hierbij kunnen Kegel-balletjes of loveballs een uitkomst zijn. Loveballs zijn vaak twee balletjes die aan elkaar verbonden zijn die je in je vagina aanbrengt. Vaak zitten er in de balletjes nog een balletje of een klein gewichtje, zodat de balletjes een beetje bewegen als jij beweegt en zo dus de training een beetje moeilijker maken. Probeer het zo eens om de oefeningen te doen en je merkt dat dit al een stukje moeilijker is, maar zo heb je na een week of twee al heel duidelijk resultaat!


Een leuke variatie op de gewone loveballs zijn de loveballs met vibratie. Deze kun je aanzetten met een knopje en daarna inbrengen om meteen ook extra stimulatie te ervaren door de diepe vibratie die je dan voelt. Als je dan in het balletje knijpt voel je de vibraties alleen nog maar sterker, dus training en fun in één!

De volgende stap op het gebied van fun is een eitje op afstandsbediening. Je brengt het eitje in, schakelt de afstandsbediening in en je kunt kiezen van welke stand je wilt gaan genieten. Of je geeft de afstandsbediening aan je partner en je laat hem of haar kiezen...Zo zie je maar weer dat je ook je Kegel-oefeningen leuk en lekker kunt maken! Je loveballs zullen het leukste fitness-apparaat zijn wat je ooit zult kopen! ;)

xxx

Lily

PS: alle loveballs en eitjes waar ik het over heb gehad (en nog veel meer) zijn te koop bij de winkels van Erols.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten